SpECTra 3 Ku

Pas balik shopping, Abah bawa g makan kat town..sempat tengok bangunan PENANG TIME SQUARE..rasenyer tak buka lagi..kat sini la dulu2 katenyer nak wat monorail...tp tu time kerajaan Koh Su Khun la..yg baru ni...Ibu tak tau lak plannya.
Petangnya Ibu dah berjanji dengan Kak Angie..tokey kedai My baby pit shop nak pergi jumpa dia, nak beli breastpump. Abah pun sokong Ibu nak kasi Dalila full breastfeed walaupun dah kerja nanti.. Jadi langkah pertama adalah..memiliki set breastpump yg bersesuaian. Ibu pilih spectra3 sbb Ibu selalu baca blog kawan2..diaorg banyak pakai spectra3. Kak Angie ni baik dan ramah orangnya...dia beri penerangan pd Ibu bagaimana nak guna/jaga breastpump tu...lagi pun Kak Angie sendiri pun sokong dan masih breastfeeding lagi walaupun anak dia dah 1 tahun lebih.

antara pekakas2 nya

Demi untuk anakku

Aku beli set spectra3 extravaganza package..tp bag bag dah abis..tgh bulan ni baru sampai..sbb tu xde bag pack tu dalam gambar..yg kat hitam tu cooler bag.

p/s: semoga anak ibu ni sihat dan ceria selalu dengan minum susu ibu.

4 comments:

Noina said...

nak tanya..mahal tak spectra 3 nih..dia pump guna elektrik ker?

ibuarifa said...

yg set saya ambik RM590. Guna elektrik..kalau spactra7 guna bateri. Beli awal sbb harganya akan naik 15hb ni.

NAURAH MAKWA said...

bagus tak set nih..naura pun pakai breastpump gak..tapi brand Avent..ok gak..laju jer susu kuar.

ibuarifa said...

Avent dah ada..tp manual punya..yg baru ni beli sbb plan nak wat double pumping..

Post a Comment