MotOROLa d! HaT!

Ari ni ibu nak citer pengalaman ibu time keje motorola dulu2..6 bulan je ibu stay kt compeni ni..pastu dapat offer tempat lain (pemenen job,kt Motorola kontrek je) ibu pun say SAYONARA kt motorola png dlm bulan Ogos 2006. Kat sini jugak Allah telah mempertemukan Ibu dgn Abah...ish..ish..
Ibu join group Test System Enggineer..kire kena monitor system2 kat mesin2 kat test station.. Kat sana wat wokie-tokie..tp diorg panggil radio kat wokie-tokie tu. Abah kali pertama 'Ter'nampak Ibu pun time Ibu dok ajar operator2 bagaimana nak guna system baru yg Ibu update kat mesin meng'test' radio tempat mereka kerja. Best woo..dok motorola..uniform cantik..surau dan tandas bersih..makanan pun ok kat sana.. sebut pasal makanan..teringat lak ibu...dulu2 tiap2 hari Jumaat..depa (kantin) bagi (breakfast) percuma..Ibu pun dgn selambanya...selalu berbaris awal2..kalo lambat kang abis..selalu ambik..bihun..or mee..penuh2 pinggan..air teh or susu satu gelas..dulu Ibu kategori kuat mkn...tp badan tak besar mana pun..45kg jgk.. Tak tau la skrg ni depa wat lagi tak makan free tu..Rasa mcm Abah ckp tak de dah free-free..
Ibu dan kengkawan kuar kaman kat tepi pantai

Ada lagi gambar..tp xtau Ibu simpan kat mana..ini pun ambik kt friendster ibu je..

3 comments:

kakngah said...

tmpt jatuh lg dikenang, inikn pula tmpt btemu jodoh..
salam perkenalan. jom tukar2 link ;)

ibuarifa said...

okey kakngah..

Mija said...

gamba tu kat seagate eh,pekena cendol!wah..lazat...^^

Post a Comment