DaH 5 bULan

Ibu baru balik g bawa Dalila injection td. Dah 7.5kg hari ni. Nangis kejap je, kuar bilik nurse tu, terus diam. Dalam jam 11.30 pg ibu kasi ubat paracetamol. Kali ni 4.6ml pulak, kata abah kuantiti ubat ikut berat bayi. Ye lah..aritu ibu pun ada terpandang formula untuk kira kuantiti ubat yg perlu untuk seseorang bayi (time tengah wat checkup Dalila kat dalam bilik nurse). Nurse tulis kat white board. Tak ingat lak ibu nak salin pastu..skrg terus lupa...hehehe..diriku smakin jd pelupa sekarang...aduyaiii..
Seperti biasa, dalila akan

sekadar hiasan (gambar Dalila masa umur 5 hari)

Bila makan ni...

p/s: ibu harap anak ibu tak demam kali ni. Bukan ibu nak bagi Dalila sakit tau...tp semua baby perlu injection tu, nak bagi sihat. Anak ibu kuat yer sayang...

3 comments:

NAURAH MAKWA said...

naura kalau pas bawa damia pi inject, balik tu naura tuam2 kat tempat kena cucuk tu..alhamdulillah, damia tak pernah demam..

ibuarifa said...

terima kasih naura, saya tak berani buat apa2, nurse pesan jgn buat apa2 kat tempat tu. Tp alhamdulilah...kali ni Dalila x demam.

YatieJay said...

Nurse memang ada pesan jangan buat apa2 kat tempat injection. Kak Yatie pernah dapat petua suruh rub dengan bawang yg dipotong...tapi tak berani nak cuba...

Post a Comment